AMSTERDAM - De Amerikaanse zanger, producer en liedjesschrijver Frank Wilson is op 71-jarige leeftijd overleden. Hij schreef onder meer mee aan de hit Love Child van The Supremes.

Muzieksite Soul Source meldt zijn overlijden.

Wilson leed aan prostaatkanker. Hij werd op 5 december 1940 geboren in Houston, Texas en verhuisde als tiener naar Los Angeles. Toen hij 25 was, ging hij daar voor platenfirma Motown aan de slag, alvorens te verhuizen naar Detroit, waar het hoofdkantoor van Motown was gevestigd.

Tussen 1965 en 1976 schreef en produceerde hij tientallen hits voor bekende Motown-artiesten als The Supremes, The Four Tops, Smokey Robinson & The Miracles, Marvin Gaye en The Temptations. Ook nam hij zelf een singletje op voor Motown, getiteld Do I Love You (Indeed I Do), maar vernietigde bijna alle exemplaren.

Van de in totaal 250 geperste vinylsingles, zijn er slechts twee of drie exemplaren bewaard gebleven. In 2009 ging één daarvan van de hand voor een recordbedrag van ruim 31.000 euro, waardoor het de meest waardevolle plaat ooit geveild werd. Na zijn vertrek bij Motown werd Wilson dominee, reisleider en auteur.

Frank Wilson - Do I Love You (Indeed I Do) (1965)