AMSTERDAM - Moke gooit het over een andere boeg. Dat is al te zien bij het bekijken van hun nieuwe album Collider.

"Ja, daar moeten we zelf ook nog een beetje van bijkomen”, zegt toetsenist Eddy Steeneken in dagblad Sp!ts. "Maar het is een bewuste keuze", gaat hij verder.

"Want ook de muziek is veel kleurrijker geworden, met een veel breder palet aan klanken. Precies zoals we wilden, want na twee albums met min of meer dezelfde aanpak waren we toe aan iets anders."

Zanger Felix Maginn springt bij: "Het is soms bijna popmuziek, maar dan wel pop op z'n Mokes." De heren hielden in het verleden altijd graag de touwtjes zelf in handen. Voor Collider riepen ze echter de hulp in van producer Gordon Groothedde, die eerder samenwerkte met Nick & Simon.

Zeggenschap

"Echt iemand die deze band heel goed begreep", aldus Maginn. Al vond Maginn het moeilijk dat hij het niet meer alleen voor het zeggen had.

"Ik kwam binnen Moke altijd met ideeën en zei dan: het gaat zus of zo. Nu was er ineens iemand bij die zei: waarom doen we het niet helemaal anders? Zo’n frisse blik is natuurlijk juist goed, maar het heeft echt wel even geduurd voordat ik het allemaal liet gebeuren. Een kwestie van vertrouwen; hij moest aan mij wennen en ik aan hem."