AMSTERDAM - Dit najaar verschijnt een nieuw verzamelalbum van de eerder dit jaar overleden zangeres Whitney Houston, met daarop onder meer een nieuw duet met R. Kelly.

Dat meldt de muzieksite Music Week.

Het nieuwe verzamelalbum van de zangeres is vernoemd naar haar grootste hit en heet derhalve I Will Always Love You – The Best Of Whitney Houston. De reguliere editie bevat achttien nummers, maar het album verschijnt ook als een dubbel-cd met daarop 32 liedjes.

Tussen vrijwel alle grote hits die Whitney Houston tussen 1985 en 2009 scoorde, staan twee speciaal voor dit album vervaardigde nummers. Een daarvan is de nieuwe single I Look To You, dat al te vinden was op haar laatste, gelijknamige studioalbum. Op de Best Of-cd staat een duetversie met de auteur van het nummer, R. Kelly.

Een ander nooit eerder uitgebrachte opname op het schijfje is Never Give Up, geschreven door Jermaine Dupri, Bryan-Michael Cox en Johnta Austin. Uiteraard zijn ook de wereldhits I Wanna Dance With Somebody, How Will I Know, I’m Every Woman, Greatest Love Of All en I Will Always Love You vertegenwoordigd.