AMSTERDAM - Zangeres Pink komt met haar nieuwe album The Truth About Love op nummer 1 binnen in de VS. Het is de eerste keer dat een van haar platen de bovenste plek behaalt in de Amerikaanse albumlijst.

Dat meldt het muziekblad Billboard, dat de hitlijsten wekelijks samenstelt.

The Truth About Love verkocht in zijn eerste week 280.000 exemplaren en komt daarmee bovenaan de albumlijst binnen. Niet alleen is het de hoogste positie die ze in de lijst behaalt, ook verkocht ze nooit eerder zoveel exemplaren van een album in de eerste week.

Bovendien zorgt het nieuwe album van Pink wat verkopen betreft voor de op twee na beste openingsweek dit jaar in de VS, na albums van Justin Bieber (Believe, verkocht 374.000 exemplaren in de eerste week) en Madonna (MDNA, verkocht 359.000 exemplaren in de eerste week).

Het is de zesde keer in haar carriere dat een album van Pink in de Amerikaanse top 10 terecht komt. Tot nu toe kwam de zangeres met het roze haar nooit hoger dan nummer 2, met het album Funhouse. Andere albums die in de Amerikaanse top 10 binnenkomen zijn van Kanye West, The Killers, Carly Rae Jepsen, Grizzly Bear en Ben Folds Five.