AMSTERDAM - Een Amerikaans politicus heeft zijn ongenoegen geuit over een marihuana rokende Lady Gaga. "Voor mij is ze geen actrice, maar een slet, in de volle betekenis van het woord", zegt hij.

Dat meldt nieuwssite SIlive.com.

James Molinaro wond zich over het feit dat Lady Gaga een joint rookte tijdens een van haar concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam. "Deze slet beïnvloedt heel veel kinderen", aldus Molinaro. "Mijn nicht heeft twee dochters, van 12 en 14, die van deze vrouw houden. Maar waarom?"

Volgens de New Yorkse politicus zijn popsterren, acteurs en sporters slechte rolmodellen voor de jeugd, die aangepakt moeten worden voor hun gedrag. "Ze gebruiken drugs alsof het niks is. We moeten ze niet aanbidden, we moeten ze niet belonen. Eigenlijk zouden ze geslagen moeten worden."

Naderhand deed Molinaro een poging zijn opmerkingen te nuanceren, met een uitleg van het woord "slet" volgens het woordenboek. "Waar maken jullie zo’n ophef over?", vroeg hij zich af. "Doen jullie er zo opgewonden over omdat het een vrouw betreft? Er zijn ook mannelijke sletten."