AMSTERDAM - De Amerikaanse platenmaatschappij van de Britse popgroep Marina and The Diamonds heeft een videoclip afgekeurd omdat de leadzangeres er "te lelijk" uit zou zien op de videobeelden.

Dat schrijft zangeres Marina Diamandis op Twitter.

Platenmaatschappij Warner Music zou de videoclip van het nummer How To Be A Heartbreaker volgende week uitbrengen, maar heeft besloten dit uit te stellen omdat de firma er niet tevreden mee is. "Blijkbaar zie ik er hierin te lelijk uit", klaagt Diamandis op haar twitteraccount.

De zangeres heeft al laten weten dat als het haar te lang duurt, ze zelf de afgekeurde versie van de videoclip op internet zet. Na het relaas van Diamandis, ontving haar Britse label doodsbedreigingen. Zij beweren echter niks te maken te hebben met de besluiten van de Amerikaanse tak.

Tegen NU.nl beschreef Diamandis zichzelf als een "gothic Britney Spears". Het nummer How To Be A Heartbreaker staat enkel op de Amerikaanse persing van haar tweede album Electra Heart. Onlangs was Marina and The Diamonds nog als voorprogramma te zien van het concert dat Coldplay gaf op het Malieveld in Den Haag.