LOS ANGELES - Billie Joe Armstrong laat zich behandelen voor alcohol- en drugsmisbruik.

De opname van de zanger van Green Day in een afkickkliniek volgt op een incident afgelopen vrijdag, waarbij hij tijdens een optreden door het lint ging.

Toen de 40-jarige Armstrong bij het iHeartRadio Music Festival in Las Vegas te horen kreeg dat hij nog één minuut had om op te treden, sloegen de stoppen door.

"Ik ben fucking Justin Bieber niet", schold de zanger onder meer. Daarna smeet hij zijn gitaar op de grond, om vervolgens van het podium te verdwijnen.

"We bieden onze excuses aan aan degenen die we hebben beledigd", zeggen de bandleden van Green Day op hun website, waarop ze ook aankodigden dat Armstrong naar een kliniek gaat. "Helaas moeten we de komende tijd een aantal promotieactiviteiten afzeggen."

Maagproblemen

Eerder deze maand zegde de Amerikaanse band een optreden in Italië af nadat Armstrong in het ziekenhuis was beland. Naar verluidt had hij last van maagproblemen. Wat hij nu precies mankeert is onbekend. De zanger werd in 2003 opgepakt voor rijden onder invloed.

Green Day brengt dinsdag het album Uno uit, het eerste deel van een trilogie. Verder staat vanaf eind november een toer gepland door de Verenigde Staten.