LONDEN - Na twee solo-albums en de nodige rust is Gwen Stefani weer toe aan een comeback met haar band No Doubt.

''Door die solo-platen kon ik mijn vrouwelijke kant laten zien, maar het was nooit de bedoeling dat de albums serieus werden genomen", zo vertelt de zangeres aan The Guardian.

"Het was een soort kunstproject dat langer duurde dan ik had verwacht. Maar onze groep hield nooit op te bestaan. We wisten altijd dat we weer bij elkaar zouden komen om deze plaat te maken", gaat Stefani verder.

"Het voelt natuurlijk om nu weer hiermee bezig te zijn", aldus de blondine over de plaat die ze met No Doubt binnenkort uitbrengen. Met dit zesde album, getiteld Push and Shove, begonnen ze al in 2008, maar uiteindelijk lukte het niet met het schrijven van de liedjes.

"Ik was gewoon helemaal op", zegt de 42-jarige Stefani. "Ik had die solo-platen gemaakt, ben op tournee geweest en ik heb in die tijd twee kinderen gekregen."

Bandlid Tony Kanal geeft dit ook toe. "We hebben nu allemaal kinderen. Maar voor ons is het veel makkelijker, omdat onze vrouwen er voor de kinderen zijn als wij in de studio zitten. Voor Stefani is dit heel anders. We zien haar worstelen omdat ze een hele goede muzikant wil zijn en een goede moeder."

Volgens drummer Adrian Young is het logisch dat niet alles altijd heel soepel verloopt. "Er zijn heus momenten geweest dat we dachten om ermee te stoppen, maar we zijn altijd met respect met elkaar omgegaan."