AMSTERDAM - Rockgroep Dave Matthews Band behaalt een nieuw record in de Amerikaanse albumlijst. Het is de eerste popgroep waarvan er zes achtereenvolgende albums op nummer 1 binnenkomen.

Dat meldt het muziekblad Billboard, dat de Amerikaanse hitlijsten wekelijks samenstelt.

Away From The World komt deze week vanuit het niets op nummer 1 binnen in de Billboard 200, net als de vijf voorgaande albums van Dave Matthews Band. Wel is het met 266.000 verkochte exemplaren de slechtste openingsweek voor een album van de band sinds 1996.

Toen verkocht het album Crash 254.000 exemplaren in de eerste week van release, toch nog goed voor een tweede plek van binnenkomst. Maar er gebeurt nog iets opmerkelijks in de Amerikaanse albumlijst deze week. Voor de tweede keer in de geschiedenis van de lijst bestaat namelijk de gehele top 6 uit nieuwe binnenkomers.

Onder Dave Matthews Band komen achtereenvolgens Tornado van Little Big Town, Tempest van Bob Dylan, The Carpenter van Avett Brothers, Coexist van The XX en La Futura van ZZ Top binnen. De laatste keer dat zoiets gebeurde was in oktober 2003, met albums van Outkast, Dave Matthews Band, Limp Bizkit, R. Kelly, Obie Trice en Nickelback.