AMSTERDAM - Ronan Keating schaamt zich niet meer voor de pure popmuziek, waarmee hij na zes jaar een comeback maakt op zijn nieuwe soloalbum Fires.

Vroeger wel, vertelt hij in Spits: "Als je jonger bent, wil je altijd bij de coole kids horen. Oasis, U2... Waarom was ik niet zoals zij? Nu besef ik dat dat allemaal onzin is. Dit ben ik, een echte popartiest, en ik ben cool genoeg zoals ik ben."

Bovendien, zegt Ronan, zijn boybandleden niet zo braaf als ze misschien lijken, en geldt dat niet alleen voor Robbie Williams. Over zijn periode bij Boyzone vertelt hij: "Wij dronken door tot we uit de bar gezet werden en overal waar we kwamen, zetten we de boel op stelten. We waren stukken wilder dan de meeste rockgroepen. Ik denk dat alle boybands dat wel waren."

Gewone pop

Met Fires komt hij terug met 'gewone' pop, zonder verwijzingen naar zijn eigen gevoelens en ervaringen van de afgelopen jaren, waarin hij vreemdging en na veertien jaar huwelijk scheidde.

"Nee, helemaal niets op het album is autobiografisch, ook al had erover schrijven mij misschien wel geholpen om het één en ander te verwerken. Maar ik heb al genoeg pijn veroorzaakt. Ik had geen zin om dat allemaal nog eens op te gaan rakelen in mijn liedjes."