HILVERSUM - Ben Saunders heeft naar eigen zeggen nooit last gehad van het predikaat 'winnaar van The Voice Of Holland'. "Tijdens de opnames van de show werd ik al gezien als 'gewoon' Ben Saunders."

Saunders ervaarde vooral in radioprogramma's dat hij gewoon als zanger werd gezien en niet als deelnemer van The Voice. "Ik vind het heel goed dat ze dat hebben gedaan", zegt hij in een gesprek met NU.nl

"Veel artiesten worden geïntroduceerd als artiest van The Voice Of Holland, maar daar had ik vanaf het begin maar weinig last van. Het was alleen bij sommige programma's van RTL 4."

De 29-jarige Saunders heeft als winnaar van de talentenjacht wel ervaren hoe het is om een eerste album te maken. "We hadden twee maanden de tijd om een album te maken. Maar toen had ik ook 130 optredens, tientallen interviews, fotoshoots… ik was de hele dag aan het werk en 's nachts ook."

De zanger had dan ook geen idee wat hem die eerste keer bij de albumrelease zou overkomen. "Ik wist wel wat er op me af kwam, want het stond heel simpel in mijn agenda. Maar de dingen eromheen, dat wist ik niet. Bij de show van de albumrelease was ik niet eens op mijn eigen afterparty, ik was helemaal kapot."

Meer tijd

Inmiddels is Saunders er aan gewend en heeft hij voor zijn tweede album Heart & Soul meer tijd gehad en kon hij doen wat hij wilde. "Ik ben zeer tevreden met mijn eerste album, maar nu zit er gewoon veel meer van mijzelf in."

Voor de nieuwe cd had Saunders zelf tien nummers geschreven. "En de platenbaas wilde ze allemaal hebben. Die zijn allemaal opgenomen en uiteindelijk zijn daar acht van overgebleven. Ik had dat niet verwacht."

Ex-verloofde

Zijn eigen nummers bevatten allemaal momenten uit het leven van Saunders. Zo gaat Judge Me over zijn ervaring met de pers, Stacey over zijn dochter en Cry Without A Tear over zijn ex-verloofde. "Een minuut voordat ik het podium op moest, had ik het uitgemaakt. Ik had geen tijd om het op me in te nemen", legt Saunders uit.

Volgens de zanger was er ook geen beter moment om de verloving te verbreken. "Er zijn heel veel dingetjes die opstapelen. En dan komt er een moment dat er iets knapt. En als ik dan bij haar zit of ik ben in een ander land of weet ik veel waar, het moet er voor mij dan gewoon uit."

Bekijk video van It's Your Birthday:

Bezigheden

Naast zijn zangcarrière heeft Saunders vele andere bezigheden. Zo heeft hij een schoenenlijn en een zelfontworpen Harley Davidson. Ook had hij op zijn twintigste al drie tattoozaken. Aan achterover leunen denkt hij echter nog lang niet.

"Het meeste wat ik verdien stop ik in mezelf. Het is niet zo dat de platenmaatschappij alles betaalt. Ik heb er een groot aandeel in. Ik denk wel dat ik tot nog zo'n tien jaar aan de bak moet. Mijn doel is een greatest hits-album te hebben en ik denk dat je dan zo’n vijf á zes albums ver moet zijn."

Centjes

Saunders zegt ook niet veel geld uit te geven. "Ik heb een groot huis dat betaald moet worden, dus ik let wel erg op mijn centjes." Hij legt uit dat succes voor hem niet om geld draait.

"Je hebt het pas gemaakt als je een oude lul bent en dan kunt chillen en je familie ook kan laten chillen. Ik vind het veel leuker om te delen dan alles aan jezelf uit te geven."