AMSTERDAM - De Nederlandse rockband Moke heeft voor zijn nieuwe videoclip Burning The Ground diverse modellen om zich heen verzameld.

Het idee om met allerlei modellen te werken in de nieuwe videoclip van Moke kwam van regisseur Erro Verschoor, zegt gitarist Phil Tilli. "We werken altijd graag met Erro. Ook deze keer wist hij ons met zijn tomeloze enthousiasme te overtuigen van zijn clipidee."
 

"Je moet je een soort 'film in een film' voorstellen", legt Tilli over het idee achter Burning The Ground uit aan NU.nl. "We nemen een clip op waarvan eigenlijk niemand ooit zal weten hoe die eruit zal zien, omdat de beelden die je wel ziet vanuit een 'geheim' camerastandpunt zijn geschoten."

Achtergrond

"Tegen welke achtergrond staat de band te spelen? En wat is nou eigenlijk de rol van al die modellen? De kijker van de clip 'sneakt' als het ware de filmset op." Andersom maken regisseurs graag gebruik van de muziek van Moke, die terug te horen was in diverse reclamespotjes, tv-programma’s en in de film TBS met Theo Maassen.

Moke - Burning The Ground (212)

De nieuwe single Burning The Ground is afkomstig van het op 28 september te verschijnen derde album Collider. Het is alweer drie jaar geleden dat Moke zijn laatste studioalbum uitbracht, In de tussentijd hebben de bandleden aan andere projecten gewerkt. Zo bracht drummer Rob Klerkx dit jaar zijn derde soloalbum uit.