AMSTERDAM - Nederlandse gebruikers van de muziekstreamingdienst Spotify hebben deze zomer het meest geluisterd naar het nummer Whistle van de Amerikaanse rapper Flo Rida.

Dat meldt Spotify aan NU.nl.

Flo Rida voert de top 10 van meest beluisterde zomerhits van 2012 op Spotify in Nederland aan, gevolgd door Feel The Love van Rudimental featuring John Newman, Balada van Gusttavo Lima, Call Me Maybe van Carly Rae Jepsen en Euphoria van Loreen.

In de grote steden staan de hits van Flo Rida, Carly Rae Jepsen en Rudimental vrijwel overal in de top 3 van best beluisterde hits tijdens de zomerperiode. In Almere, Arnhem, Assen, Den Bosch, Groningen, Leeuwarden, Rotterdam en Zwolle staat Whistle van Florida bovenaan de luisterlijstjes.

In Amsterdam, Den Haag en Utrecht doet juist Call Me Maybe van Carly Rae Jepsen het als beste bij de Spotify-leden. De top 10-lijstjes van de diverse steden tonen weinig verschillen, al duiken Tacata van Tacabro en Lion In The Morning Sun van Will and The People bij een paar steden op bij de bovenste tien.
 

De volledige lijst:

1. Flo Rida – Whistle
2. Rudimental ft. John Newman – Feel Te Love
3. Gusttavo Lima – Balada
4. Carly Rae Jepsen – Call Me Maybe
5. Loreen – Euphoria
6. Maroon 5 ft. Wiz Khalifa – Payphone
7. Nicki Minaj – Starships
8. Simple Plan ft. Sean Paul – Summer Paradise
9. Fun. ft. Janelle Monáe – We Are Young
10. Triggerfinger – I Follow Rivers