AMSTERDAM - De Koreaanse popster en internetfenomeen Psy is onder contract gesteld van Scooter Braun, de manager van Justin Bieber. Dit nadat zijn hit Gangnam Style een wereldwijde sensatie werd.

Dat meldt het muziektijdschrift Billboard.

Braun tekende Psy op zijn eigen platenfirma Schoolboy Records, onderdeel van Universal, waarop ook Justin Bieber zijn meest recente album uitbracht. Psy’s videoclip voor het nummer Gangnam Style werd in slechts 52 dagen tijd honderd miljoen keer bekeken op YouTube.

"We zijn overeengekomen dat we samen geschiedenis gaan schrijven", meldt Braun. "Psy wordt de eerste Koreaanse artiest die met een album doorbreekt in de VS." De videoclip van Gangnam Style staat nu al in de top 5 van beste bekeken internetvideo’s en zelfs in de top 3 van best bekeken videoclips.

Koreaanse popmuziek, veelvuldig afgekort tot K-pop, is al jaren populair in Zuid-Korea, het land van herkomst. Inmiddels laat K-pop ook zijn impact achter op de wereldwijde muziekmarkten. In de VS richtte Billboard zelfs een speciale hitlijst op om trends in K-pop te signaleren. Psy kon wel eens voor de grote doorbraak zorgen.


Psy - Gangnam Style (2012)