AMSTERDAM - Nicki Minaj lijkt haar stem aan de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney te geven in het nummer Mercy, dat onlangs verscheen op Dedication 4.

Het is echter niet duidelijk of haar woorden sarcastisch moeten worden opgevat.

"Ik ben een Republikein en ik stem op Mitt Romney", klinkt de rap van de 29-jarige Minaj. "Jullie luie klootzakken helpen de economie naar de klote", zonder dat helemaal duidelijk is op wie ze doelt.

De rapper uitte enkele maanden geleden forse kritiek op president Barack Obama in verband met de gezondheidszorg in de Verenigde Staten. "Het is verdrietig dat Yvette Wilson geld aan het verdienen was, terwijl de regering miljoenen incasseerde", twitterde Minaj naar aanleiding van de dood van de Moesha-actrice.

Niertransplantatie

De familie van Wilson had tevergeefs geprobeerd geld in te zamelen om een niertransplantatie en andere medische kosten te kunnen betalen. "Geef iedereen vrije medische zorg", stuurde Nicki naar Obama. "Waarom moeten arme mensen worstelen om hun medicijnen te kunnen betalen?"

In het lied Mind on My Money, uit 2009, lijkt Minaj juist te knipogen naar de huidige Democratische president. "Vertel aan Michelle dat ik een oogje heb op Barack Obama."