AMSTERDAM - De moeder van voormalig Thin Lizzy-zanger Phil Lynott is boos op de Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney, omdat hij gebruik maakt van de grootste hit van de Ierse rockband.

Dat meldt het muziektijdschrift Hot Press.

Lynotts moeder, Philomena, wil niet dat de Republikeinen nog langer gebruik maken van de hit The Boys Are Back In Town voor hun presidentscampagne. Ze zegt dat haar zoon fel tegenstander zou zijn van het gedachtegoed van Romney en zijn runningmate Paul Ryan.

"Wat mij betreft maken Mitt Romney’s standpunten over het homohuwelijk en geregistreerd partnerschap voor homo’s hem anti-homo – en dat is niet iets waar Philp achter zou staan", zegt ze. "Hij had hele fijne homovrienden, zoals ik ook, en ze verdienen gelijkwaardige behandeling op ieder vlak, of het nu in Ierland is of in de VS."

Misbruik

Philomena Lynott vindt dat Romney en Ryan "misbruik" maken van de muziek van haar in 1986 overleden zoon, maar stelt dat ze er niks aan kan doen. "Veel fans en muzikanten zijn er erg boos over en ik begrijp volledig waarom." Thin Lizzy is nog steeds actief, met voormalig The Almighty-frontman Ricky Warwick op zang.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat rockmuzikanten zich beklagen over het gebruik van hun hits door Republikeinse presidentskandidaten. Zo klaagde Survivor Newt Gingrich aan wegens "onrechtmatig gebruik" van Eye Of The Tiger en Twisted Sister wilde niet dat Paul Ryan We’re Not Gonna Take It gebruikte voor bijeenkomsten.