AMSTERDAM - Normaal-zanger Bennie Jolink heeft bedreigingen ontvangen nadat vorige week rumoer ontstond rondom een schilderij waarop hij PVV-leider Geert Wilders afbeeldt met Adolf Hitler en Anders Brevik.

Dat vertelt Jolink deze week in Nieuwe Revu.

"Op kantoor kwam een aantal bedreigingen binnen", vertelt de frontman van Normaal tegen Nieuwe Revu. "Mensen die mijn dood wensen. Die hopen dat ik met een auto tegen de boom rijd. Me ziektes toewensen. Ze zeggen dat ze me wel een keer komen opzoeken."

"Ik hoef niet beveiligd te worden", zegt Jolink, refererend aan de continue beveiliging die Geert Wilders, het onderwerp van zijn omstreden schilderij, krijgt. "Ik beveilig mijzelf door er keihard om te lachen."

Een Duitse drukkerij vernietigde de cd-boekjes voor ze de fabriek verlieten omdat het maken van drukwerk met hakenkruizen in Duitsland verboden is.

Geschokt

Wilders reageert geschokt op de bedreigingen. "Vreselijk dat Bennie Jolink wordt bedreigd", zegt hij op Twitter. "Zijn schilderij was walgelijk maar niemand, ook Jolink niet, verdient het om bedreigd te worden!"