AMSTERDAM - Stevie Wonder had graag een duet opgenomen met Amy Winehouse. De 62-jarige zanger had ook al een nummer op het oog.

Dat vertelt Wonder in een interview met de Britse krant The Guardian. "Ik hoorde dat Amy een paar jaar geleden bij een van mijn concerten in Engeland is geweest", doet Wonder uit de doeken.

"Ik dacht na over een duet met haar, een oud nummer van Marvin Gaye en Mary Wells, Once Upon a Time. Het zou geweldig zijn geweest", zegt de blinde zanger over Winehouse, die vorig jaar juli op 27-jarige leeftijd overleed.

Niet alleen de plotselinge dood van Winehouse raakte Wonder, ook het overlijden van Michael Jackson in 2009 en de dood van Whitney Houston in februari hakten erin. "Mijn hart brak", zegt Wonder over Jacksons dood. "Ik kende Michael en ik kende Whitney ook."

Verleiding

Hoewel veel collega's ten onder gingen aan verslavingen, zegt Wonder nauwelijks in de verleiding te komen. "Ik ben niets meer of minder dan een ander, maar ik heb nooit naar drugs verlangd."

"Op mijn 21e heb ik wiet gerookt en ik hield niet van het gevoel. Toen ik de volgende dag wakker werd, dacht ik dat ik een deel van mijn hersenen kwijt was."