AMSTERDAM - Het gerucht gaat dat de Amerikaanse superster Lady Gaga zaterdag op het Valtifest festival in Amsterdam aanwezig is. Dj en programmeur Joost van Bellen sluit haar komst niet uit.

"Haar beste vriendin Lady Starlight komt draaien en Starlight heeft aangegeven een geheime gast mee te nemen. Wie weet?", zegt Van Bellen.

Lady Gaga en Valtifest zijn geen onbekenden van elkaar. In 2008 speelde de Amerikaanse haar eerste optreden in Nederland op Valtifest. " Ze kwam toen met een busje aanrijden en plakte zelf haar naambordje met tape op de dj-booth."

Bekijk het video-interview met Joost van Bellen:

Uranus

Valtifest bestaat sinds 2008 en vindt op zaterdag 1 september plaats op het NDSM-terrein in Amsterdam. Het festival onderscheidt zich van andere muziekfestivals doordat bezoekers gevraagd wordt zich te verkleden. Het thema voor dit jaar is 'Next to Uranus!'. "Doordat mensen zich verkleden, ontstaat er een gezellige open sfeer. Er worden complimenten uitgedeeld en je knoopt makkelijker een praatje aan", legt Van Bellen uit.

Valtifest programmeert bewust geen grote namen, maar probeert tegendraadse muziek met hitpotentie te laten horen. Het festival loopt vaak vooruit op muzikale trends. Naast Lady Gaga trad ook Major Lazer in een vroeg stadium van hun carriere op de NDSM-werf op.

Beukplein

Een eenduidige muziekstijl is niet te horen op Valtifest. Wel valt Van Bellen op dat er dit jaar veel vrouwen optreden die harde muziek maken. "Dat kun je wel een trend op het festival noemen. Op het Beukplein - ons hardste podium - staan vrijwel alleen maar vrouwen."

Naast Lady Gaga sluit Van Bellen ook de komst van een andere ster niet uit. "Ik werk al jaren samen met dj Magician en heb hem altijd gesteund. Vorig jaar speelde hij op Valtifest en daarna scoorde hij een wereldhit met zijn remix van I Follow Rivers van Lykke Li."

Het geloof van Van Bellen in dj Magician betaalt zich dit jaar uit. "Hij kon op veel festivals spelen, maar geeft de voorkeur aan Valtifest. Ook hij neemt een geheime gast mee. Dat zou Lykke Li kunnen zijn!"