AMSTERDAM - Er verschijnt een boek over de Zeeuwse band Racoon. Hierin komen alle tegenslagen aan bod, alsmede de weg die de Zeeuwen aflegden naar succes.

Dat meldt platenmaatschappij PIAS.

Het boek heeft 15 Jaar Racoon – Alles Voor Het Liedje en is geschreven door Eugène de Kok. "Het gaat over vier jongens die zich niet uit het veld lieten slaan op momenten dat het tegenzat, maar die er zelf voor hebben gezorgd dat het tij keerde", aldus de auteur.

De Kok is bevriend met de bandleden van Racoon en speelde ooit met zanger Bart van der Weide en gitarist Dennis Huige in de uit Goes afkomstige hardrockband Vict’em. "Schrijven is leuker dan in een bandje zitten", vindt De Kok achteraf gezien. "Geen gezeur van anderen en geen ruzies."

"Jij en een goed verhaal; ik kan me niets leukers meer voorstellen", vertelt De Kok. Het boek 15 Jaar Racoon – Alles Voor Het Liedje is vanaf 28 september verkrijgbaar. Een dag eerder start de nieuwe theatertournee van Racoon. De nieuwe single van de band heet Freedom en is afkomstig van het album Liverpool Rain.