AMSTERDAM - Jeroen van Koningsbrugge denkt dat zijn muzikaliteit zijn grootste talent is. "Daar ben ik mee begonnen", zei de komiek maandag in Koffietijd.

"Daar ben ik lang mee bezig geweest, ik heb twaalf jaar in bandjes gezeten."

Op een gegeven moment ging Van Koningsbrugge naar de toneelschool. "Toen dacht ik: dit is leuk." Ook om financiële redenen besloot de acteur zijn muzikale carrière op een laag pitje te zetten.

"In de muziek is geen droog brood te verdienen, dus ik heb de uitstap gemaakt naar theater en even later kwamen bijvoorbeeld films en tv-programma's."

Jurylid

Momenteel is Van Koningsbrugge op televisie te zien als jurylid in de talentenjacht Beat the Best. De zanger denkt talenten goed te kunnen beoordelen omdat hij zelf veel voorstellingen heeft gezien en gemaakt.

"Maar het blijft smaakgebonden. Je krijgt veel reacties dat je een stomme keuze hebt gemaakt. Maar ik zit daar en moet daar iets van vinden."

Nieuwe plaat

De 38-jarige Van Koningsbrugge werkt op het moment met Dennis van de Ven, met wie hij het muzikale duo Jurk! vormt, aan een nieuwe plaat. "We zijn nu bezig met de tweede cd. Die moet voor januari klaar zijn."