AMSTERDAM - Technofestival Voltt neemt maatregelen om de verwachte regenval zaterdag het hoofd te bieden. "Naast drie festivaltenten hebben we twee grote spantenten", zegt organisator Bart Skils.

"Ook delen we poncho’s en paraplu's uit", licht hij toe.

Voltt wordt voor de zevende keer georganiseerd en vindt plaats op de NDSM-werf in Amsterdam. Vorig jaar kwamen er 15.000 bezoekers, zaterdag worden er 12.000 man verwacht.

"Dit jaar zagen we door de recessie, waardoor de festivalmarkt het moeilijker heeft, en de slechte weersverwachting dat de kaartverkoop iets achter kwam te liggen. Daarom hebben we besloten een productie voor 12.000 man te maken", legt Skils uit.

Op het festival staan achttien acts, variërend van dj's tot live-optredens. "Voltt doet niet aan publiekstrekkers, het hele jaar door kom ik acts tegen. Daarmee maken we een programma wat op de dag zelf goed opbouwt."

"We beginnen met dub en vervolgens gaat langzaam het tempo omhoog. We sluiten af met techno." Bezoekers kunnen van 11.00 uur 's ochtends tot 23.00 uur 's avonds op het festivalterrein op de NDSM-werf bij het Centraal Station in Amsterdam terecht.