AMSTERDAM - Hoewel bekendheid hem gestolen kan worden, krijgt Rocco Granata geen genoeg van het podium. "Ik treed graag op", vertelt hij. "Ik hoop dat ik op een podium zal sterven. Dat is de mooiste plaats."

En wat er daarna moet gebeuren weet de Vlaams-Italiaanse volkszanger ook al. "Ik zag vaak tegen mijn vrouw en vrienden dat het misschien het beste is mij te cremeren en me te verstrooien op een plek waar niemand weet waar ik ben. Want ik ben het beu dat mensen mij herkennen", bekent hij. "Er zijn momenten dat je wel eens rust wilt hebben."

"Zo was ik laatst in New Jersey en ik stond met mijn vrouw voor een vitrine met allemaal foto's van halfnaakte vrouwen te kijken. En toen hoorde ik iemand roepen: Hé Rocco, wat ben jij nu aan het kijken? Dat was een Belgische muzikant die met mij gespeeld had."

Granato werd in 1938 in Zuid-Italie geboren en verhuisde met zijn ouders naar België, waar zijn vader in een mijn ging werken. Granata zelf koos voor het artiestenleven en scoorde in 1959 een grote hit met Marina. Sindsdien kan de goedlachse Granata niet meer anoniem over straat.

Granata geeft toe altijd succes nagestreefd te hebben, al krijgt hij het er wel steeds moeilijker mee. "Ik ben graag nummer 1, maar wil niet meer het leven dat ik tot nu toe heb geleid. Ik ben blij dat mensen mijn cd's kopen en dat ik veel mail krijg van mensen over de hele wereld."

Film

"Ik ben blij dat mijn muziek wordt gevraagd voor films en dat er een film over mijn leven wordt gemaakt. Maar ergens ben ik bang dat als de film nummer 1 wordt, ik weer geen rust heb." Met de release van zijn 54ste album Rocco Con Buscemi is de Vlaams-Italiaanse volkszanger Rocco Granata nog altijd actief in de muziek.

De single O Sarracino was vorig jaar een bescheiden hit in België en is nu in Nederland uitgebracht. De schrijver en zanger van de monsterhit Marina werkte voor het album samen met de Belgische dj Dirk Swartenbroekx alias Buscemi, waardoor de kenmerkende latinostijl van Granata een bewerking heeft gekregen.