AMSTERDAM - De Amerikaanse miljardair Robert F. X. Sillerman heeft interesse in de Nederlandse organisator van dancefeesten ID&T.

Dat heeft het bedrijf bevestigd aan tijdschrift Quote. De oprichter van concertorganisator Live Nation, zou ID&T willen kopen als deel van een nog op te zetten wereldwijde organisator van dance-evenementen.

Sillerman liet eerder deze zomer aan de Amerikaanse krant The New York Times weten dat hij een miljard dollar over heeft voor het oprichten van een variant voor elektronische muziek van concertorganisator Live Nation.

Revolutie

De zakenman zorgde in de jaren negentig voor een revolutie in de live muziek door regionale organisatoren te bundelen tot Live Nation. In Nederland nam hij Mojo over.

Het bedrijf, dat binnen een jaar vorm moet krijgen, moet SFX Entertainment heten. Of Sillerman met SFX de concurrentie aangaat met zijn eigen geesteskind Live Nation, moet nog blijken. Het bedrijf, dat werd verkocht aan Clear Channel Communications en daarna weer is afgestoten, is ook bezig belangrijke spelers in de dance-industrie op te kopen.