Mezzosopraan Christianne Stotijn op gracht Amsterdam

AMSTERDAM - De Nederlandse mezzosopraan Christianne Stotijn (34) trad zaterdagavond op in Amsterdam tijdens het Prinsengrachtconcert.

Zij mocht het hoofdpodium betreden voor de 31e editie van het gratis openluchtconcert op het ponton voor Hotel Pulitzer, dat zoals elk jaar duizenden belangstellenden trok.

De Prinsengracht lag vol bootjes en op de kades stonden veel mensen om te luisteren naar Christianne Stotijn, die ook haar broer Rick Stotijn had meegebracht.

Hij begeleidde zijn zus speciaal voor deze gelegenheid op de contrabas bij enkele liederen. Ook kreeg ze muzikale ondersteuning van de Duitse pianist Joseph Breinl en het Calefax Rietkwintet.

Tsjaikovsky

Op het programma stonden composities van onder anderen Tsjaikovsky, Ravel en de Nederlandse componist Michel van der Aa. Hij had speciaal voor broer en zus Stotijn het stuk geschreven And how are we today?, dat tijdens het concert zijn wereldpremière beleefde.

Christianne Stotijn geldt als een van de belangrijkste mezzosopranen ter wereld en treedt op in alle grote concertzalen en operahuizen.

Het concert eindigde traditiegetrouw met het nummer Aan de Amsterdamse grachten. Het toegestroomde publiek zong de klassieker traditie getrouw mee.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie