BIDDINGHUIZEN - Op de tweede dag van het popfestival Lowlands probeert het publiek continu verkoeling te zoeken. Bij Fresku en Eagles Of Death Metal is het benauwd, maar Spinvis draagt een passende oplossing aan.

Liedjesmeester Erik de Jong, beter bekend als Spinvis, geniet vandaag van iedere seconde op Lowlands. Zijn gulle lach en het enthousiasme van zijn bandleden slaan direct over op het publiek. En door de hitte wordt klassieker Ik Wil Alleen Maar Zwemmen net iets harder meegezongen dan de rest van de nummers.

Spinvis wordt live vergezeld door striptekenaar en kunstenaar Hanco Kolk. Bij ieder nummer maakt hij tekeningen die op een groot scherm verschijnen. Zijn creaties en kleuren sluiten goed aan bij de muziek: zo krijgt het dreigende Club Insomnia een rood met zwarte vlammenzee van Kolk. Het applaus dat de band krijgt lijkt geen einde te kennen. (LdJ)

Fresku

Hij mag zich tot een van de meest getalenteerde rappers van Nederland noemen en toch heeft Fresku weinig op met de hiphopscene. Dat laat hij in zijn liedjes duidelijk blijken en ook in zijn podiumpresentatie laat hij zien zichzelf en het rapwereldje niet zo serieus te nemen.

De Eindhovense rapper vermaakt het publiek op zijn eigen manier, onder meer door de introductie van het malle dansje De Lintworm en de liveprimeur van zijn bewerking van de Doe Maar-hit Pa. Los van alle overige grappen en grollen, is Fresku bovenal een uitstekende rapper met sterke inhoudelijke teksten. (PO)

Eagles Of Death Metal

Eagles Of Death Metal werd in 1998 opgericht door huidige frontman Jesse Hughes en Queens Of The Stone Age-zanger Josh Homme. Deze laatste is helaas niet meegekomen naar Lowlands en ook alle hoop op vriend Dave Grohl achter de ketels is voor niets. Desalniettemin, een zeer vermakelijke show.

Door de ervaren en steengoede muzikanten die Eagles Of Death Metal vormen, is een sublieme rockshow bij voorbaat al gegarandeerd. Hughes, die altijd wel in een goede bui is, neemt het publiek meerdere malen te grazen. Hij gooit zelfs papieren vliegtuigjes. De sfeer in de de Alphatent is dan ook zeer prettig, ondanks de zinderende hitte. (LdJ)

Alles over Lowlands op onze special

Bekijk de lezersfoto's van het festival op NUfoto