Caro Emerald is liedjes nog niet beu

BOEDAPEST - Zangeres Caro Emerald speelt nog altijd met groot plezier de liedjes van haar debuutalbum. "Het is een uitdaging de liedjes fris te houden, dat is ook voor het publiek belangrijk", zegt ze tegen NU.nl.

"Zolang ik het zelf leuk blijf vinden, kan ik het met enthousiasme brengen", zegt ze over haar hits. "Bijvoorbeeld door af en toe de arrangementen aan te passen. En je staat elke keer voor ander publiek, dus ook als je A Night Like This voor de zeshonderdste keer speelt, gaat het publiek helemaal uit zijn dak. Dat blijft leuk."

Het uiterst succesvolle debuutalbum Deleted Scenes From The Cutting Room Floor verscheen begin 2010 en sindsdien treedt Caro Emerald met hoge frequentie op met dat materiaal. "Soms speel je wel op de automatisch piloot, maar dat is nooit waar je naar streeft", erkent de zangeres.

"Je gaat voor dat ultieme gevoel", vervolgt Caro Emerald, die eigenlijk Caroline van der Leeuw heet. "Dat lukt niet altijd, maar daar moet je mee leren leven. Ik heb in ieder geval erg veel lol op het podium. Niet alleen ik, maar ook mijn band."

Proberen

Een van haar producers stelde Van der Leeuw voor ook eigen teksten te schrijven. "David (Schreurs, red.) moedigde me aan het in ieder geval te proberen. Daar ging soms weken overheen en ik dacht wel eens; 'Het is allemaal kut, ik hou er mee op.' Uiteindelijk kwam er toch iets uit mijn pen rollen."

Inmiddels liggen er achttien liedjes klaar voor het tweede album, waarvan Caro Emerald hoopt dat het in januari zal verschijnen. "Het thema dat een grote rol gaat spelen is mode", onthult ze. "Dit album wordt dramatischer, dieper, breder en er komen beslist meer ballads op."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie