AMSTERDAM - Los Angeles, the Voices is van het affiche van Dutch Valley geschrapt. Frontman Gordon is niet langer welkom op het festival nadat hij in een bericht op Facebook uithaalde naar het festival.

"Het is zo grappig om te lezen dat wij, LA the Voices, in geen enkele uiting worden genoemd", deed Gordon maandag zijn beklag over Dutch Valley.

"Wij hebben 130 duizend platen verkocht en hadden twintigduizend concertbezoekers. De openbare optredens puilen uit van het publiek. Dan is het ook logisch dat je niet wordt aangekondigd want stel je voor dat je kaartjes zou verkopen daardoor. Helemaal klaar mee."

De organisatie van Dutch Valley is op zijn beurt klaar met Gordon. "De actie van Gordon getuigt van veel te weinig respect voor onze bezoekers", reageert een woordvoerder. "Daarom is hij niet langer welkom op het festivalterrein. Wij zijn klaar met Gordon."

Probleem

In een reactie op een bericht van een van zijn fans sneerde Gordon nogmaals naar Dutch Valley. "Laat ze lekker. Het is hun probleem. 1500 kaarten verkocht van de twintigduizend", schreef de ex-Topper.

Dutch Valley weerlegt die opmerking. Op dit moment zijn volgens een woordvoerder ruim dertigduizend tickets verkocht. De organisatie verwacht volgende week zaterdag het maximum aantal van 35 duizend kaarten te hebben verkocht. "Waar heeft hij het over?"

De festivalorganisatie betreurt Gordons actie voor de rest van Los Angeles, the Voices. "Het is sneu voor de andere jongens, en de beslissing Gordon te weren van het evenement zal dan ook geen gevolgen hebben voor hun gage. Die zullen we uitbetalen."

Verbolgen

Gordon is verbolgen over het besluit van Dutch Valley. "Het is volslagen belachelijk wat hier gebeurt!", moppert Gordon. "Ik maakte me zorgen om het feit dat er zo weinig kaarten waren verkocht volgens bronnen dichtbij."

Hij noemt het daarnaast 'absurd' dat de organisatie van Dutch Valley een persbericht uitstuurde waarin privéberichten van zijn Facebookpagina waren gekopieerd.

Fans

"Ik betreur het ten zeerste en vind het ook heel erg voor de fans die speciaal voor ons zouden zijn gekomen", gaat Gordon verder. "Misschien is de organisatie dan ook zo coulant om diegenen dat geld terug te betalen", oppert hij.

Volgens de zanger had alles op een andere manier kunnen worden opgelost. "Men had mij kunnen bellen en niemand had hiervan geweten. Met deze actie wordt weer een mediarel tot stand gebracht waar ik helemaal geen zin in heb."