AMSTERDAM - Rapper Sef en dj The Flexican hebben het zaterdagavond aan de stok gekregen met de politie.

Volgens de twee, die optraden tijdens muziekevenement Sneakerz In De Stad, werden daarbij rake klappen uitgedeeld.

"Ik heb gewoon klappen gekregen van de politie. Voor niks", twittert Yousef Gnaoui alias Sef. "De politie vindt het blijkbaar normaal om mensen te slaan en te wurgen voor niks. Zonder enige aanleiding hebben ze Flex geslagen en gewurgd."

Er werd een filmpje geplaatst van het voorval, maar wat er precies is gebeurd, is onduidelijk.

Volgens Sef werd zijn maatje meegenomen naar het politiebureau. "Maar ik weet niet of hij oké is. Ik ben het bureau uitgeduwd, hardhandig." De rapper laat het er niet bij zitten. "Ik ga hier echt een heel groot probleem van maken. De politie heeft zich te gedragen."


Arrestatie The Flexican:

BN'ers

"Politie in Nederland, echt heel schandalig!", twittert Doutzen Kroes. Ook haar man, dj Sunnery James, neemt het op voor The Flexican. "Ik geloof niet wat ik zie en hoor. De politie heeft zich weer eens van zijn beste kant laten zien."

Ook Kim Feenstra en Arie Boomsma bemoeien zich met de zaak. "WTF? De politie is hier zo fout! Ik schaam me dood dat zulke mensen in blauw rondlopen", schrijft Feenstra, terwijl Boomsma het enigszins opneemt voor de politie. "Thomas is echt heel slecht behandeld", twittert hij over The Flexican. "Ik sta achter hem. Maar dit maakt niet alle politie in Nederland slecht."

Toegetakeld

Sef laat zondagmiddag weten dat zijn maatje elk moment kan worden vrijgelaten. "Flex mag zo de cel uit. Hij is alleen wel heel heftig toegetakeld. Thanks voor alle support, en alle getuigen graag nog steeds melden!"

The Flexican werd gearresteerd wegens baldadigheid, nadat hij politieagenten zou hebben gehinderd die op weg waren naar een melding. Volgens Sef reed de politie echter over de voet van zijn maatje. "Toen hij daar iets van zei, werd hij direct aangevallen."