AMSTERDAM – Rapper Dio vond het voor zijn album Benjamin Braafs Festival nodig zangles te nemen, maar dat hield hij niet erg lang vol. "Op een gegeven moment dacht ik; 'Ik leer het gewoon toch nooit'", aldus Dio.

"Toen ben ik zelf maar een beetje gaan kloten", zegt de rapper. Meer dan op zijn debuutalbum Rock & Roll (2008) leunt Dio’s nieuwe plaat zwaar op principes uit de popmuziek. Hij kreeg daarbij hulp van Voicst-zanger Tjeerd Bomhof. "Hij kwam dan met zijn gitaar naar mijn huis en zei; 'Oké, we gaan bouwen'", vertelt Dio over de samenwerking.

"Dan begon hij wat dingetjes te spelen en vanuit daar gingen we melodietjes en teksten verzinnen. Ik heb nu echt op een andere manier leren schrijven." Kwamen op de voorganger alle tracks nog voornamelijk uit de computer, op Benjamin Braafs Festival is het merendeel live ingespeeld. Om die reden nam de rapper zanglessen.

Tot hij besloot dat hij het beter zelf kon doen. "Ik durfde - en durf - nooit te zingen als er iemand bij was", verklaart de Amsterdammer. "Ik ben daarom mezelf gaan opnemen en terugluisteren en op een gegeven moment dacht ik; 'Nou ja, dit klinkt wel oké, laten we het maar gewoon proberen'. Ik wil de lessen wel weer gaan oppakken."