AMSTERDAM - De nummer 1-hit Ik Neem Je Mee van Gers Pardoel is de langst genoteerde Nederlandse single in de geschiedenis van Mega Top 50.

Dat melden de samenstellers van de Mega Top 50.

Ik Neem Je Mee staat deze voor de 44e week genoteerd in de Mega Top 50 en is daarmee de langst genoteerde single van Nederlandse bodem in die lijst. "Nederlandse liedjes die zo populair zijn, kom je niet vaak tegen in een hitlijst", stelt Mega Top 50-presentator Bart Arens.

Tot vorige week was Use Somebody van Laura Jansen met 43 weken de langst genoteerde Nederlandse productie in de hitlijst, die elke zaterdag op 3FM wordt uitgezonden. Rood van Marco Borsato, Het Is Een Nacht (Levensecht…) van Guus Meeuwis & Vagant en The Road Ahead (Miles Of The Unknown) van City To City maken de top 5 compleet.

Eigenlijk zouden Zelfs Je Naam Is Mooi van Henk Westbroek (met 41 weken) en Nobody’s Wife van Anouk (met 40 weken) ook in de top 5 moeten staan, maar toen was die lijst nog een Top 100. Dus alleen de weken die de singles bij de bovenste 50 stonden, worden meegeteld. "Anders kunnen we het echt niet vergelijken", zegt Arens.