AMSTERDAM - Zanger Albert Hammond vindt dat de door hem geschreven Whitney Houston-hit One Moment In Time het themanummer moet worden van alle toekomstige edities van de Olympische Spelen.

Dat zegt Hammond tegen het Britse muziektijdschrift NME.

Hammond legt uit dat de powerballad het Olympische gedachte het beste weergeeft van alle nummers die ooit voor het sportevenement geschreven zijn. "De woorden zeggen exact wat die atleten doormaken na acht jaar hard werken, terwijl het binnen een paar seconden voorbij is."

"Ik vind dat One Moment In Time het officiële Olympische lied moet worden voor iedere editie van de Spelen en daar zal ik mij de rest van mijn leven voor inzetten", aldus Albert Hammond, die als zanger groot succes had met liedjes als It Never Rains In Southern California, The Free Electric Band en I’m A Train.

Hammond schreef One Moment In Time voor de Olympische Spelen van Seoul in 1988, met Elvis Presley in zijn achterhoofd. "Toen kwam Whitney in beeld", herinnert Hammond zich. "Ik huilde toen ik het haar het hoorde zingen. Het was zo mooi."