AMSTERDAM - Popicoon Madonna zegt dat ze de afbeelding van de Franse politica Marine Le Pen met een hakenkruis op haar hoofd enkel gebruikt om intolerantie aan de kaak te stellen.

Dat zegt ze tegen het Braziliaanse televisiestation Globo.

De foto van Len Pen met een swastika op haar hoofd wordt getoond tijdens de huidige tournee van Madonna, gedurende het liedje Nobody Knows Me. Madonna zegt dat het liedje handelt over "de intolerantie die wij als mensen voor elkaar hebben" en dus het nazisymbool rechtvaardigt.

Anderzijds vraagt ze zich in het nummer af "in hoe verre we mensen beoordelen zonder ze te kennen". Le Pens partij Front National wil Madonna aanklagen nadat de zangeres de afbeelding tijdens een concert in Frankrijk vertoond heeft. De extreemrechtse partij kondigde vooraf al aan stappen te ondernemen tegen Madonna.

Madonna trekt momenteel door Europa met haar MDNA Tour en zorgt daarmee voor de nodige rumoer. Zo kwam ze onder meer in opspraak in Schotland en Polen. Begin juli gaf Madonna een concert in de Ziggo Dome en dit voorjaar verscheen haar nieuwe album, MDNA.

Woede

Donderdagavond haalde Madonna zich ook de woede van haar Franse fans op de hals door na een optreden van slechts 45 minuten van het podium te verdwijnen.

Madonna's optreden begon rond 22.15 uur en was om 23.00 alweer afgelopen, schrijft entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Toen de zangeres ervandoor ging, ontstaken haar fans in woede.

Zo werd Madonna onder meer uitgescholden voor 'salope', het Franse woord voor 'slet'. Na de show verzamelden tientallen concertgangers zich voor het theater, waar ze hun geld terugeisten.