AMSTERDAM - Zanger Randy Blythe van de Amerikaanse metalband Lamb Of God blijft langer achter de tralies in Tsjechië op verdenking van doodslag.

Dat meldt de Britse krant The Guardian.

De Tsjechische autoriteiten vrezen dat Blythe niet komt opdagen voor de rechtszitting wanneer ze hem op borgtocht vrijlaten. De zanger is wel toegestaan naar de VS af te reizen, maar de strafvervolgers denken dat hij uiteindelijk niet terugkeert in het beklaagdenbankje.

Blythe’s advocaat Martin Radvan is er niet bang voor dat de metalzanger het hazenpad kiest zodra hij op vrije voeten komt. "Hij is een wereldwijd vermaarde artiest, als hij wil blijven optreden dan moet hij wel terugkeren", stelt Radvan. "En hij wil terugkeren, omdat hij vindt dat hij niet schuldig is aan wat hem ten laste wordt gelegd."

Borgsom

Eerder werd al een borgsom vastgesteld van circa 150.000 euro, maar deze werd vervolgens verdubbeld. Met de hulp van fans werd dit bedrag bij elkaar gesprokkeld. Vanwege het verlengde voorarrest van Blythe heeft Lamb Of God besloten zijn Amerikaanse tournee met Dethklok te annuleren.

In juni werd Randy Blythe voorafgaand aan een concert van Lamb Of God in Tsjechië gearresteerd op verdenking van doodslag. In 2010 zou Blythe een 19-jarige fan van het podium hebben geduwd tijdens een concert in Praag. De jongen kwam lelijk ten val en overleed later aan zijn verwondingen.

Beelden van het incident