AMSTERDAM - Het duetalbum dat Queen-zanger Freddie Mercury en de Spaanse operazangeres Monserrat Caballé in 1988 uitbrachten, verschijnt in september voor het eerst met volledige orkestbegeleiding.

Dat meldt platenfirma Universal Music.

Toen het album Barcelona 24 jaar geleden verscheen, schreef Freddie Mercury geen bladmuziek voor een volledig orkest, maar hij simuleerde in plaats daarvan een orkestraal geluid middels synthesizers, samen met co-auteur en producer Mike Moran.

Voor de jubileumeditie zijn alle nummers opnieuw ingespeeld door een symfonieorkest met arrangementen van Stuart Morley, die eerder de muziek van Queen herarrangeerde voor de musical We Will Rock You. Ook geluidstechnicus Kris Fredriksson, die geregeld met Queen in de studio zat, verleent zijn medewerking.

Deze editie van Barcelona bevat tevens de demo van Exercises In Free Love, het nummer waarmee Mercury Caballé overtuigde met hem samen te werken. Tegelijkertijd met het album verschijnt er een nieuwe documentaire over Mercury met de titel The Great Pretender en een boek met dezelfde titel.