AMSTERDAM - Steven Van Zandt, gitarist van Bruce Springsteens E Street Band, heeft openlijk zijn excuses aangeboden aan de Britse politie, nadat hij Groot-Brittannië eerder een "politiestaat" noemde.

Zijn volledige uitleg is te lezen op de website Huffington Post.

Nadat op 14 juli de stekker uit het uitgelopen concert van Bruce Springsteen in Hyde Park in Londen werd getrokken, werd hem verteld dat het optreden op last van de politie werd stopgezet. "Heeft de politie niks beters te doen?", reageerde Van Zandt woedend.

Nu blijkt dat hij verkeerd geïnformeerd was, wil Van Zandt zijn opmerkingen rechtzetten. "Ik wil me verontschuldigen, want ik had het mis", laat hij weten. "Ik heb veel vrienden bij de politie en ik wil niet dat mijn overduidelijk overdreven opmerking over Engeland als politiestaat wordt opgevat als kritiek op de politie zelf."

Van Zandt, die als Little Steven ook solosucces had, blijft desondanks boos om de actie en vindt dat de Britten hun regels te strikt naleven. "Het begint met het erkennen dat er een probleem is", stelt hij. "En dat moet dan worden opgelost met communicatie en, hopelijk, door de daad bij het woord te voegen."