AMSTERDAM -  Junkie XL heeft begin dit jaar samengewerkt met Hans Zimmer voor de soundtrack van The Dark Knight Rises. De dj gaat voor de nieuwe Supermanfilm opnieuw samenwerken met de componist.

Dat zegt Junkie XL in een interview met 3voor12radio.

Zimmer wordt gezien als de grootste filmcomponist van dit moment. Hij maakte onder meer de soundtracks bij de films The Da Vinci Code, Inception en The Lion King. Voor die laatste won hij een Oscar. 

Tom Holkenborg, zoals Junkie XL echt heet, werkt al vier jaar lang samen met Zimmer. Zo werkten ze onder meer samen voor de soundtrack van Madagascar 3. "Het begon met kleine dingen, maar de samenwerking werd steeds intenser", vertelt Holkenborg in het radioprogramma op 3FM. "De laatste twee jaar werk ik aan elke film die hij doet. In oktober vorig jaar zei hij: ik zou willen dat je je hele studio oppakt en naast me komt zitten. Dat heb ik gedaan."

Superman

Aan die samenwerking komt voorlopig ook geen einde, want na The Dark Knight Rises werken de twee ook samen aan de nieuwe Supermanfilm Man of Steel die in 2013 in de bioscopen verschijnt.

De dj heeft de Batmanfilm, die deze week uitkomt, nog niet achter zich gelaten. "Ik wil hem heel graag zien in het theater, met honderd mensen die hem nog niet gezien hebben. Dat is toch de kick."