AMSTERDAM – Na een feestje van zijn zestienjarige dochter zijn een aantal voorwerpen gestolen uit het huis van de Amerikaanse zanger Bob Seger, waaronder een kostbare Gibson Les Paul-gitaar.

Dat meldt de Detroitse tak van CBS.

Nadat het feestje van zijn dochter afgelopen was, ontdekte Seger dat er een aantal dingen miste, waaronder geld, een Rolex en door basketballer Shaquille O’Neal gesigneerde sportschoenen. Ook een waardevolle Gibson Les Paul-gitaar van Seger ontbrak, tot zijn grote schrik.

De dader bleek de twintigjarige Andrew D. Thompson, een bekende van Seger. Hij had ingebroken nadat het feestje ten einde was en ontvreemdde de spullen van de voormalige rockster. Thompson gaf zichzelf aan bij de lokale politie en alle voorwerpen zijn terecht.

Thompson stelt echter de gitaar niet gestolen te hebben. Hij riskeert een gevangenisstraf van vier jaar. Bob Seger had vooral in eigen land veel succes met zijn Silver Bullet Band. Tussen 1976 en 1987 scoorde hij hits als Hollywood Nights, Still The Same en Against The Wind, allen te vinden op een recente verzamel-cd.