AMSTERDAM – In het nummer Zijn presenteert rapper Gers Pardoel zich als een ‘oude ziel in een jongenslichaam’, die van zijn passie zijn werk gemaakt heeft. "Ik ben muziek", zegt hij.

Zoals Pardoel het beschrijft lijkt het schrijven van een hit helemaal niet zo moeilijk. De rapper die nationale bekendheid verwierf met nummer 1-hit Ik Neem Je Mee en de top 10-singles Nergens Zonder Jou en Bagagedrager zegt over zijn laatste single Zijn: "Ik heb een pianosample opgeknipt, opnieuw laten inspelen en er daarna drums bijgezet."

"Daarna schreef ik de coupletten en een refrein en ja, dan heb je een nummer", aldus Pardoel. In werkelijkheid zal er meer bij komen kijken, maar feit is dat Pardoels werkwijze succesvol gebleken is. In de tekst van Zijn bezingt de rapper onder meer zijn innige band met muziek.

"Ik ben geen Eric Corton die alles van muziek af weet," aldus Pardoel, "maar ik leef wel iedere dag van mijn leven met muziek. Daarom rap ik: ‘Ik ben muziek’." Iets verderop in het nummer zegt de geboren Nijmegenaar dat hij een ‘oude ziel in een jongenslichaam’ is.

Daarmee wil hij zeggen dat hij er ondanks zijn 31 levensjaren soms wat "ouderwetse gewoonten" op na houdt. "Ik heb best wel wat dingen meegemaakt en ik denk dat ik in bepaalde dingen wat ouderwets ben. Bijvoorbeeld: ik wil ooit gewoon een gezin. Dat is voor sommige mensen heel normaal, maar niet voor iedere artiest vanzelfsprekend."

Voorlopig geniet Pardoel echter van het vrije leven. "Dat wil ik gewoon heel graag: vrij leven. Het gevoel hebben dat ik kan doen en laten wat ik wil. Ik word wel een beetje geleefd, maar dat vind ik nog altijd leuker dan dat ik ergens werk waar iemand me constant vertelt wat ik moet doen."