AMSTERDAM - Hoewel Red Hot Chili Peppers volgend jaar zijn 30e verjaardag viert, voelen de mannen zich nog behoorlijk jong. 

De band maakte vorig jaar een comeback en daar zijn de rockers heel blij mee.""We zijn een totaal nieuwe band", vertelt drummer Chad Smith aan de Telegraaf.

Volgens Smith (50) heeft dit vooral te maken met de komst van de jonge gitarist Josh Klinghoffer. "Hij is een totaal ander persoon, er is een compleet nieuwe band ontstaan. Meer extravert, de chemie was er meteen."

De drummer vertelt dat er vanaf de eerste dag met de nieuwe gitaris nieuwe songs werden geschreven. "Het gevoel is zó goed, alsof we in de wittebroodsweken van een net opgestarte band zitten, we willen alleen maar spelen!", aldus een enthousiaste Smith.

Kinderen

Nu de bandleden wat ouder zijn geworden, zijn ze ook wat losser. "Er is veel meer democratie in de groep dan voorheen, waardoor de vriendschap ook alleen maar hechter is werd. Klinkt misschien niet stoer voor een rockband, maar dat is het gevolg als je kinderen krijgt, je wordt een gevoelig mens haha!"

De Peppers zijn donderdag weer eens in Nederland te vinden, ze treden op in het Goffertpark in Nijmegen.