AMSTERDAM – Dancefestival Dance Valley komt bezoekers bij eventueel slecht weer tegemoet door entreekaarten voor de editie van volgend jaar voor de helft van de prijs aan te bieden.

Dat meldt organisatie UDC aan NU.nl.

Dance Valley – in de volksmond ook wel "Plens Valley" – introduceert een regengarantie. Wanneer er langer dan één uur onafgebroken regen valt op de komende editie van het festival, dan krijgt de bezoeker zijn kaartje voor 2013 voor vijftig procent van de kostprijs aangeboden.

"Wij merken dat dit jaar met mooi weer de ticketverkoop beter loopt dan wanneer het regent", aldus een woordvoerder UDC. "Zeker omdat vorig jaar negentig procent van de festivals verregend is. Reden voor ons om daar een leuke actie aan te hangen."

"De zomercollectie in de winkels wordt ook pas verkocht als het eerste zonnetje gaat schijnen", zegt UDC ter vergelijking. Mochten bezoekers dit jaar wel natgeregend worden op Dance Valley, dan kunnen ze terecht in een speciaal gebouwde "droogstraat", alwaar een MegaFöhn ze droogblaast.

Prijsverlaging

Deze actie is in lijn met eerdere wijzigingen aan het populaire dancefestival. Vorig jaar bleef de kaartverkoop van Dance Valley achter, waarop gereageerd werd met een prijsverlaging voor de editie van 2012. Ook kondigde UDC aan de invulling dat Dance Valley op de schop gaat.

Dance Valley vindt dit jaar op 4 augustus plaats in Spaarnwoude. De organisatie wist onder meer Afrojack exclusief vast te leggen. Andere namen op het festivalaffiche zijn onder meer Laidback Luke, Axwell, Roger Sanchez, Gregor Salto en Goose.

Dance Valley trailer (2012)