AMSTERDAM – Tieneridool Justin Bieber staat voor de vierde keer bovenaan de Amerikaanse albumlijst met Believe en breekt daarmee een aantal records.

Dat meldt het Amerikaanse muziektijdschrift Billboard, dat de albumlijst wekelijks samenstelt.

Believe is het vierde nummer 1-album van Bieber in de VS binnen tweeënhalf jaar tijd. Nooit eerder behaalde een artiest in zulke korte tijdspanne zovaak de toppositie in dat land.

De achttienjarige Canadees is echter niet de jongste artiest met vier nummer 1-abums in de VS. Miley Cyrus had er op zestienjarige leeftijd al zoveel. Wel is Believe het snelst verkopende album in de VS dit jaar.

Madonna

In de eerste week verkocht Bieber 374.000 exemplaren van Believe, zo’n 15.000 meer dan Madonna er in de eerste week van haar hitalbum MDNA verkocht. Bovendien gingen er nooit eerder zoveel exemplaren van een album van Justin Bieber over de toonbank in de eerste week van release.

De tienerster stond eerder bovenaan de Amerikaanse albumlijst met My World 2.0, remix-cd Never Say Never en het kerstalbum Under The Mistletoe. Ook debuutalbum My World en unpluggedplaat My World Acoustic bereikten de top 10 in de VS.