AMSTERDAM – Op haar nieuwe album zingt Sabrina Starke onder andere over het gebrek aan waardering voor uniciteit in de entertainmentindustrie. "Er wordt heel snel gezegd: we moeten door naar de volgende, je bent niet meer hot", aldus Starke.

Het eerste nummer van haar nieuwe album Outside The Box, All In Line, schreef Starke naar aanleiding van haar constatering dat de entertainmentindustrie het niet kan laten om beginnende artiesten met bekendere voorgangers te vergelijken. "Ik vind het zo jammer dat mensen nieuwe artiesten gelijk moeten spiegelen aan een ander", zegt Starke.

"Er zou meer waardering moeten zijn voor uniciteit, voor artiesten die op zichzelf staan." Te vaak ziet de zangeres artiesten afgeschreven worden als het nieuwtje ervan af is. Starke zegt uit ervaring te spreken. "Als ik iets uitbreng, hebben sommige mensen zoiets van 'het lijkt hierop,' of 'het moet hierop lijken, anders begrijpen we het niet'", legt ze uit.

"Dus ik heb er zelf ook nog steeds mee te maken", stelt Starke. De Nederlandse singer-songwriter debuteerde in 2008 met het album Yellow Brick Road, waarop een mix van jazz, soul en reggae te vinden was. Opvolger Bags & Suitcases (2010) was een meer op gitaar georiënteerde folksoulplaat.