AMSTERDAM – Een concert van de Britse popgroep Keane in Nashville werd na 45 minuten afgekapt toen een oververhitte transformator vlam vatte, waardoor de stroom uitviel. Het publiek werd geëvacueerd.

Dat meldt het Amerikaanse radiostation WWMX-FM.

Keane trad op in de concertzaal Marathon Music Works, een oude autofabriek in een buitenwijk van Nashville. Halverwege het nummer Silenced By The Night, van het nieuwe album Strangeland, viel de microfoon van zanger Tom Chaplin uit, terwijl de band gewoon doorspeelde.

Na een stilte van vijf minuten deelden beveiligingsmedewerkers aan het publiek mede dat het de zaal door de nooduitgang moest verlaten. Niet iedereen kreeg deze boodschap echter mee, waardoor er verwarring heerste. Sommige mensen wilden de zaal niet verlaten, omdat het onduidelijk was dat het concert gestaakt was.

Communicatie

Volgens de eigenaren was een evacuatie niet noodzakelijk, maar wilden de medewerkers geen risico nemen. Sommige bezoekers klaagden na afloop over de trage evacuatie en de slechte communicatie. De concertzaal heeft een capaciteit van anderhalf duizend man en was volledig uitverkocht.

Dit is al het tweede incident in een Amerikaanse concertzaal in een week tijd. Tijdens de presentatie van het nieuwe Justin Bieber-album Believe in het vermaarde Apollo Theater in New York viel eveneens de stroom uit. Het tieneridool redde zich er toen uit door veertig minuten lang te improviseren. De zaal werd niet ontruimd.