AMSTERDAM – Ziggo Dome-directeur Danny Damman zou de bands Coldplay en Metallica graag zien optreden in de nieuwe concertzaal in Amsterdam. "Die vullen dan wel twee avonden de Ziggo Dome", zegt hij.

Damman doet zijn uitspraken in de gratis krant Spits.

Hij denkt dat er nog genoeg grote artiesten over zijn die kunnen optreden in Ziggo Dome, dat een capaciteit heeft van 17.500 bezoekers. "Ja, er zijn er nog genoeg", vertelt Damman in een interview. "Ik heb nog een hele waslijst van artiesten, zoals Metallica en Coldplay."

Nog lang niet alle geplande concerten in de Ziggo Dome zijn uitverkocht, maar daar maakt Damman zich geen zorgen over. Een try-out van Marco Borsato trok 11.000 bezoekers en zondag opent de zaal officieel haar deuren, wederom met Borsato als optredende artiest. De dagen erna zijn er twee uitverkochte shows van Pearl Jam.

Volgens Damman is "beleving" het sleutelwoord van Ziggo Dome. "De zaal is helemaal donker, waardoor de artiest overal in de zaal, van de tweede ring tot de staanplaatsen, goed te zien is." Ook de led-verlichting buiten de zaal springt in het oog. "Ze noemen Ziggo Dome nu al Las Vegas aan de Amstel", aldus Damman.