AMSTERDAM – De Mega Top 50 is vanaf 1 september de eerste Nederlandse hitlijst die muziekstreams op internet mee gaat nemen in zijn samenstelling.

Dat meldt radiostation 3FM.

"In 1997 voegden we als eerste airplay gegevens toe, een kleine tien jaar later waren we er snel bij om downloadcijfers mee te nemen", aldus presentator Bart Arens. "Nu is het logisch om ook streamingcijfers toe te voegen, zo blijft de hitlijst up-to-date en springlevend."

Ook zendercoördinator Wilbert Mutsaers ziet de streaminggegevens als een welkome aanvulling op de hitlijst. "Het was al geruime tijd onze wens om deze gegevens mee te laten tellen in de 3FM Mega Top 50 en nu gaan we dit ook daadwerkelijk realiseren vanaf 1 september", aldus Mutsaers.

"De hoeveelheid beluisterde streams van tracks zegt uiteraard ook iets over de populariteit van die tracks", stelt de zenderbaas van 3FM. "Alle reden dus om ook het streamen onderdeel uit te laten maken van de Mega Top 50."

Arens kan op dit moment nog niet exact zeggen welke streamingsdiensten worden meegenomen in de telling, maar hij bevestigt tegen NU.nl dat Spotify er sowieso bij zit. De Mega Top wordt samengesteld door SoundAware en wordt iedere zaterdag uitgezonden op 3FM.