Meisje ontwaakt uit coma 'door liedje Adele'

LONDEN - Een zevenjarig meisje is ontwaakt uit een diepe coma nadat haar moeder Adele’s Rolling In The Deep voor haar zong.

Dat meldt de Britse krant The Telegraph.

In april 2011 liep de Britse Charlotte Neve een zware hersenbeschadiging op waarna ze in een coma viel. De artsen hadden de hoop al opgegeven en vertelden haar moeder om afscheid te nemen van haar dochtertje. Toen de 31-jarige moeder Rolling In The Deep van Adele (Charlotte’s favoriete liedje) voor haar begon te zingen, glimlachte de zevenjarige.

“Ik kon mijn ogen niet geloven”, aldus moeder Neve. “Het was de eerste reactie sinds de hersenbeschadiging. De verpleegsters stonden ook perplex en vertelden me dat ik moest blijven zingen. En Charlotte bleef maar lachen.” Enkele dagen later ontwaakte het meisje volledig uit de coma.

Hoewel Charlotte nog wel kampt met enige blindheid en geheugenverlies, is ze vrijwel geheel hersteld. Ze gaat zelfs weer naar school. “Ze is zo vastberaden en moedig. De doktoren zijn gestopt met haar vertellen wat ze wel en niet kan doen, omdat ze hen zo versteld heeft laten staan.”

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie