AMSTERDAM – Terwijl de geruchten over de toekomstplannen van The Rolling Stones zich opstapelen, onthult Keith Richards dat de band in juli plannen over mogelijke optredens gaat bespreken.

Dat meldt het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone.

Volgens bronnen van het blad overweegt de band een tournee in 2013. "Ik zou graag een paar shows doen om te kijken hoe het verloopt", zegt Keith Richards er zelf over. Eind april waren de Stones al druk aan het repeteren in zowel New York als in New Jersey.

Ook een nieuw album behoort volgens de gitarist tot de mogelijkheden. "We gaan erover praten in juli en dan zien we wel", vertelt hij. "Ik bedoel, ik zou graag wat nummers opnemen om te kijken wat we aan materiaal hebben. Dat is een onderdeel van de band weer bij elkaar brengen en dingen aan het rollen te brengen."

Richards zegt eveneens weer graag nummers te schrijven met Mick Jagger. De repetities zijn vastgelegd door regisseur Brett Morgan voor een documentaire over de band. Er zou bovendien sprake zijn van een jubileumconcert dit jaar. Richards is in elk geval positief over de repetities. "We klonken zo fris als het maar kon", vindt hij.