AMSTERDAM – Hoewel kenners uitsluiten dat David Bowie zijn carrière een vervolg geeft, beweert platenproducer Ken Scott het tegenovergestelde. "Een genie als Bowie kan niet stoppen met creatief zijn", zegt hij.

Scott doet zijn uitspraken in het muziekblad Lust For Life.

Biograaf Paul Trynka stelde dat een comeback van Bowie gelijk zou staan aan "een klein wonder". Volgens Scott is dat onzin. "Ik weet zeker dat het David buitengewoon amuseert dat de hele wereld zich hier het hoofd over breekt", aldus de producer van de Bowie-hit Starman.

"Luister," vervolgt Scott, "hij speelt zijn hele leven al toneel. De laatste paar jaar speelt hij de rol van gepensioneerde muzikant. Kindertjes van school halen. Boodschappen doen. Dat zal niet veranderen tot die rol hem gaat vervelen. Hij gaat dan gewoon weer op tournee. Er zullen ook weer nieuwe albums volgen."

Ken Scott werkte in de eerste helft van de jaren intensief samen met David Bowie. Hij produceerde vier van zijn albums, waaronder het onlangs opnieuw uitgebrachte The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars. Ook werkte Scott met Supertramp, The Beatles en Level 42.