AMSTERDAM – Een openluchtconcert van Radiohead in Toronto is afgelast nadat een podium is ingestort.

Dat meldt de Canadese omroep CBC.

Radiohead zou zaterdagavond in Downsview Park in Toronto een concert geven, maar dat is afgelast nadat een podium is ingestort. De hulpdiensten melden dat drie gewonden zijn gevallen en een persoon is overleden. Er was al publiek op het terrein aanwezig.

Een verslaggeefster meldde dat er vijf ambulances, twee politieauto's en een brandweerwagen ter plekke zijn. Volgens aanwezigen waren de weersomstandigheden goed, ondanks een lichte wind. De politie heeft het publiek weggestuurd. Er werden 40.000 man publiek verwacht voor het concert van Radiohead.

De Canadese band Caribou zou het voorprogramma verzorgen. Vorig jaar was er een soortgelijk ongeval in Canada, toen Cheap Trick optrad in Ottawa. Op een festival in Indianapolis en op het Belgische Pukkelpop vielen vorig jaar doden na hevige windvlagen.

Jubileum

Radiohead zou zaterdag juist een jubileum vieren. Op 16 juni is het namelijk exact vijftien jaar geleden dat het door pers en publiek bejubelde album OK Computer uitgebracht werd.

BBC 4 zond om die mijlpaal te vieren vrijdagavond nog een concertregistratie uit van Radiohead op Glastonbury uit 1997. Dit najaar staat een concert van Radiohead gepland in Ziggo Dome in Amsterdam.


Ooggetuigen over het ongeval in Downsview Park, Toronto